ایرادات روانی در زمان بارداری
ایرادات کم عقل شایع در روزگار بارداری
افسردگی و اضطراب از شایعترین ایرادات روانشناختی در روزگار بارداری به حساب می آید که از هر ۱۰۰ زن آبستن، ۱۰ تا ۱۵ زن را ذیل تأثیر قرار میدهد. اختلالات میل کردن نیز به عنوان مثال اشتباهات رایج درین روزگار میباشد که هم تندرست جسمی و هم تندرست روحی شخص و کودکش را زیر دکتر روانشناس تأثیر قرار می دهد.
۱. افسردگی در روزگار بارداری
پژوهش ها روانشناسی بارداری حاکی از آن میباشد که حدود ۷ درصد از زنان، افسردگی را در روزگار بارداری تجربیات مینمایند.
این نرخ ممکن میباشد در کشورهای نادردرآمد و یا این که با درآمد میانگین، بالاخیس هم باشد. افسردگی در زمانه بارداری در بعضا موردها تشخیص داده نمی شود. به دلیل آن که علائم آن مانند تغییرات در خواب، سطح انرژی، اشتها و تمایل جنسی مشابه به علائم حاملگی میباشد.
علائم و آرمهای افسردگی در روزگار بارداری همچون علائم افسردگی اشخاص ساده میباشد.
با این هم اکنون، سرنخهایی وجود دارااست که میتواند به تشخیص افسردگی زمانه حاملگی یاری دهد:
اضطراب بیش از حد راجع به نوزاد خویش
عزت نفس ذیل، مانند شم عدم کفایت برای مامان بودن (راهکارهای ارتقا عزت نفس)
عدم لذت بردن از شغلهایی که معمولاً لذتنصیب اند
کاهش باور و پشت گرمی
عدم پایبندی به حفظهای زمان بارداری
سیگار کشیدن، نوشیدن الکل یا این که به کارگیری از داروهای غیرمجاز
ارتقاء وزن ناکافی به جهت رژیم غذایی نامناسب و معدود
اذهان قتل نفس
قابل ذکر میباشد که برخی پژوهش ها علامت دادهاند که افسردگی غالباً در سه ماهه اولیه و سه ماهه سوم زمانه بارداری فیس میدهد.
انگیزه بروز افسردگی بارداری
اکثر زمان ها کسانی که در زمانه بارداری یا این که بعداز آن مبتلا افسردگی میشوند، از دید ژنتیکی مستعد این نقص می باشند و یا این که قبل از آبستن شدن سطوحی از افسردگی را تجارب کردهاند و حاملگی صرفا سبب ساز میشود کهاین حریق پایین خاکستر مجدد شعلهور گردد.
از دیگر عواملی که باعث ساخت افسردگی در زنان زمان حاملگی می شود، میقدرت به اضطراب، استرسهای روزانه معاش، پشتیبانی اجتماعی ضعیف، بارداری ناخواسته و خشونت سهم دار معاش اشاره نمود.
۲. اضطراب در روزگار بارداری
حدود ۳۰ درصد از زنان آبستن سطوحی از اضطراب را تجربیات مینمایند. بارداری و وضع حمل از اتفاق ها اصلی معاش میباشند و داشتن کمی اضطراب طبیعی ست و حرف با دکتر معالج و دستیابی استعداد مورد نیاز برای وضع حمل آن را برطرف مینماید. ولی درصد کمتری از زنان علائم شدیدتری داشته و خلل اضطراب برای وی تشخیص داده میگردد. مشکل اضطراب در روزگار بارداری به انواع گوناگون ظهور مینماید، مثلا:
نقص واهمه (فوبیا)
گاهی زنان در زمانه حاملگی با فوبیا دست و پنجه قابل انعطاف مینمایند که نوعی نقص اضطراب میباشد و بهشکل واهمه از یک رخداد ترسناک و حوصلهفرسا تمجید میگردد. بعضی زنان چنان از وضع حمل میترسند که حتی درصورتی که حقیقتاً به داشتن نوباوه هم عشق و علاقهمند باشند، نمیخواهند این شغل را اعمال دهند. هراس شدید از وضع حمل حتی ممکن میباشد در تصمیم آن ها در ارتباط طرز به جهان آوردن بچه نیز تأثیر بگذارد. بهاین خوف؛ توکوفوبیا یا این که هراس از وضع حمل طبیعی (Tokophobia) گفته می شود.
مشکل استرس بعداز سانحه (PTSD)
برخی از خانمها بهاین عامل در گیر واهمه از وضع حمل می شوند که تجربیات وضع حمل نابرنده و زخمزا، سقط جنین یا این که مرگ نوزاد را در قبل داشتهاند. دراین حالت شخص ممکن میباشد در گیر ایراد استرس بعداز سانحه خواهد شد.سوزنهراسی یا این که واهمه از آمپول
سوزن هراسی هم برای مثال اختلالات اضطرابی میباشد که ممکن میباشد در زمانه بارداری مشکلاتی را تولید نماید، چون منجر میشود که شخص از اعمال آزمایشات اساسی خون یا این که معالجههای ضروری دوری نماید.
آگورافوبیا یا این که گذرهراسی
واهمه و خوف غیرمعمولی از حضور در جای های گشوده و نا مرتب نیز در برخی بانوان آبستن مشاهده میگردد که عمدتاً به جهت هراس از صدمه به نوزاد یا این که خویش شخص میباشد.
فوبیای اجتماعی یا این که عده هراسی
واهمه و اضطراب شدید از حضور در اجتماع و قضاوت شدن بوسیله سایرافراد یا این که نقص اضطراب اجتماعی نیز مثلا مواقعی میباشد که تندرست جاری زنان آبستن را ترساندن مینماید. تغییرات در وزن و ظواهر بانوان در زمان حاملگی و نگاه متعدد جامعه به آن ها منجر بروز این خلل می شود.
وجود هریک از این اختلالات اضطراب در زنان حامله قادر است منجر بروز علائمی همانند خوف مداوم، تنش عضلانی، اختلال در محافظت وقار، اختلال در خوابیدن، اذهان نگرانکننده مکرر و حتی تهاجم ها پانیک خواهد شد.
از سوی دیگر این قابلیت و امکان وجود داراست که اضطراب بیش از اندازه بر نوزاد نیز تاثیرات منفی داشته باشد.
انگیزه بروز اختلالات اضطرابی در بارداری
برای مثال عواملی که منجر ساخت و ساز اختلالات اضطراب در زمان بارداری میگردد، میقدرت به: سوابق خانوادگی یا این که حمله ها پانیک و اضطراب در قبل، تجارب یک اتفاق جراحتزا یا این که سوءبه کار گیری، مصرف بعضا از داروهای غیررسمی، افسردگی، بارداری دردناک، فشارهای مازاد ناشی از وجود ایرادات در رابطه ها زناشویی و نگرانی برای پول یا این که بیکاری اشاره نمود.
برچسب: دکتر روانشناس،